Dag van het Paard Buurse 2019

Datum: 8 September 2019

Dit concours  wordt dit jaar voor de 36 ste maal georganiseerd, en voor de 4e keer  als een KNHS BB-Eventing wedstrijd.  Aangezien het een KHNS wedstrijd is, is lidmaatschap van de KNHS  Verplicht!  Vrijwel iedereen is via de rijvereniging, ruiterbewijs of manege al lid. Ben je nog geen lid, dan kun je dit voor € 25,00 worden via deze link. Mensen met een startkaart zullen apart starten van de mensen zonder een startkaart. Dit is dus een samengestelde wedstrijd waarbij je kunt deelnemen aan drie onderdelen:

  1. Dressuur
  2. Springen
  3. de Cross

De wedstrijd is bb-eventing, dus de bb-dressuurproef, bb-springen en de bb-cross.Men mag 2 dressuurproeven starten, maar dan is de 2e sowieso buiten mededinging. In totaal mag je niet meer dan 3 onderdelen starten. Dus 2 maal dressuur, dan mag je nog wel springen, maar geen cross.Er bestaat een mogelijkheid om een andere dan de bb-dressuurproef te rijden (of zelfs 2), maar deze gelden niet voor de wedstrijd en zijn buiten mededinging.
Klik hier om je in te schrijven voor de Dag van het Paard 2019


Kijk voor meer informatie onder het kopje Wedstrijdreglement.

Opgeven gaat dit jaar via deze site voor mensen met en zonder startkaart Heeft u vragen en/of opmerkingen? Klik HIER om contact met ons op te nemen.  Na sluiting van de inschrijvingen worden de startlijsten gepubliceerd op de website, deze worden in de week voor het concours geplaatst. De uitslagen van het dressuur, springen en de cross van het Dag van het Paard in Buurse vindt u op deze website nadat het concours is geweest. 

Let op! Inschrijven kan nog tot 1 September! Het inschrijfgeld kan NIET meer geretourneerd worden!

Van 11:00 uur -16:00 zijn er in ons kinder "Strodorp" speciale activiteiten te doen voor de kinderen, zoals ponyrijden, een kleurwedstrijd, schminken, knutselen, cupcakes maken. Er is een zandbak en een springkussen, verder kun je je haar laten doen door een kapper ,en is er een mega stro grabbelton en nog veel meer!


Stokpaardenrace

Dit jaar wordt er ook weer een stokpaardenrace gehouden! Hoe leuk is het voor uw kind om hieraan mee te doen? De stokpaardenrace is geheel gratis en voor een stokpaard wordt gezorgd! Als uw kind over een eigen prachtig stokpaard beschikt mag deze natuurlijk mee doen! Voor meer informatie of aanmelding kunt u een mailtje sturen naar info@pvc-buurse.nl

Weegbrug

Op de Dag van het Paard hebben wij iets leuks bedacht! De "weegbrug" ! Hier kun je je paard wegen (alles op eigen risico natuurlijk) zodat je weet hoeveel jou paard weegt en of hij/zij te zwaar of te licht is en zo weet je ook met bv wormkuren hoeveel je je paard moet geven...Mooi toch!


Showrubrieken

Natuurlijk zijn er ook showrubrieken bij de Dag van het Paard!

 

Showteam Irish Feathers

Showteam Irish feathers is het nieuwe showteam met Tinkers. Om de vooroordelen weg te nemen over dit prachtige ras geven wij graag shows op de Dag van het Paard. Stelt u zich eens voor, mooie Tinkers, een spectaculaire carrouselproef waarbij mooie kostuums en bijpassende muziek het totaalplaatje afmaken. Meer weten over dit showteam? Neem een kijkje op http://irish-feathers.nl/  

De Tonnemaker

Belgische Trekpaarden zijn echte krachtpatsers. De Tonnemakers laten de veelzijdigheid van dit ras zien. Zo kunnen kinderen mee op het vliegend tapijt, en mogen ze touwtrekken tegen dit imposante ras. Ook komt er een spannende race tussen 2 van deze prachtige paarden.

Meer weten over de Tonnemaker? Neem een kijkje op de facebookpagina van De Tonnemaker.
 De gehele dag kan het gezellige  "Strodorp" bezocht  worden, die te vinden is bij de grote tent. Op het hoofdterrein staan verschillende kraampjes. Er zijn dit jaar meer kraampjes dan ooit!Dus neem de hele familie mee, want er is de hele dag genoeg te doen!